Blog

Budapest címere egy vörös pajzs, melyet balról egy arany oroszlán, jobbról egy griff madár védelmez. a pajzs tetején a Szent Koronát látjuk, ami Magyarország legfontosabb szimbóluma. A pajzs közepén az ezüst szalag a Dunát jelképezi, mely nemcsak Budapest, de Magyarország nagnagyobb és legfontosabb folyója is. A felső részben az egytornyú vár Pest,...

Merre érdemes Budapesten kívül kirándulni, ha zöld területre vágyunk? Budapesttől 20-30 percnyi autózással már szép zöld területeket érhetünk el. Egy jó pár olyan terület van, ahol egy kis friss levegő, zöld fák és akár tó látványa is segíthet a kikapcsolódásban. Mutatunk néhány ötletet!

Budapest csodálatos tavasszal: nagyon sok virágzó fa, napsütés és mosolygós emberek az utcán. Érdemes nagy sétákat tenni, beszívni az illatokat és tejes kávét inni a Parlament közelében.

Ha először jársz Budapesten, bizonyára egy csomó kérdés felmerül benned és ezekre nagyon fárasztó az interneten keresztül válaszokat találni. Ezért hoztam létre a turistáimnak az "I LOVE BUDAPEST" információs csomagot, ami egy komplett tudás-csomag!

A néphit szerint ilyenkor a halottak lelkei megnyugszanak, békére lelnek, és enyhül a szenvedésük. Sok helyen úgy tartották, hogy a két ünnep közötti éjszakán a halottak misét mondanak a templomban, és a harangok hangjától kísérve hazalátogatnak.

Budapest tökéletes helyszín, ha Ön motivációs, ösztönző utakat tervez vagy csapatépítőt üzleti partnereinek vagy alkalmazottainak! Itt nem csak a "klasszikus" városnézés és fantasztikus hangulat várja a csapatot, hanem prémium programok, szórakozási lehetőség, borkostolás és VIP vendéglátás!

Sissy kedvenc hétvégi kastélya a "Grassalkovich-palota", egy gyönyörű barokk kastély Gödöllőn. Gödöllő egy mesés város Budapesttől nem messze, ahol a fő látványosság a hófehér, gyönyörűen felújított "Grassalkovich-kastély".

A Zwack Unicum keserű likőr több mint negyven hazai és külföldi gyógynövény és fűszer kivonatából és párlatából készül. Az italt először Dr. Zwack, a Zwack család egyik őse állította elő 1790-ben Habsburg József császár gyógymódjaként. A császár 1790-ben, miután megkóstolta az orvosságot, azt mondta: "Das ist ein Unikum!". Így adta a nevét a...