Blog

Ha először jársz Budapesten, bizonyára egy csomó kérdés felmerül benned és ezekre nagyon fárasztó az interneten keresztül válaszokat találni. Ezért hoztam létre a turistáimnak az "I LOVE BUDAPEST" információs csomagot, ami egy komplett tudás-csomag!

A néphit szerint ilyenkor a halottak lelkei megnyugszanak, békére lelnek, és enyhül a szenvedésük. Sok helyen úgy tartották, hogy a két ünnep közötti éjszakán a halottak misét mondanak a templomban, és a harangok hangjától kísérve hazalátogatnak.

Budapest tökéletes helyszín, ha Ön motivációs, ösztönző utakat tervez vagy csapatépítőt üzleti partnereinek vagy alkalmazottainak! Itt nem csak a "klasszikus" városnézés és fantasztikus hangulat várja a csapatot, hanem prémium programok, szórakozási lehetőség, borkostolás és VIP vendéglátás!

Sissy kedvenc hétvégi kastélya a "Grassalkovich-palota", egy gyönyörű barokk kastély Gödöllőn. Gödöllő egy mesés város Budapesttől nem messze, ahol a fő látványosság a hófehér, gyönyörűen felújított "Grassalkovich-kastély".

A Zwack Unicum keserű likőr több mint negyven hazai és külföldi gyógynövény és fűszer kivonatából és párlatából készül. Az italt először Dr. Zwack, a Zwack család egyik őse állította elő 1790-ben Habsburg József császár gyógymódjaként. A császár 1790-ben, miután megkóstolta az orvosságot, azt mondta: "Das ist ein Unikum!". Így adta a nevét a...

Az egész félsziget egy fontos történelmi helyszín. Talán a legfontosabb pontja a gyönyörű a bencés apátság, amelyet 1055-ben alapított I. András. A mai templomot 1754-ben Sebastian Stuhlhof építette át barokk stílusban. A belső dekoráció rengeteg barokk szobrot, aranyozott díszt és festményt tartalmaz. Az apátság patrónusai: Szent Ányos és Szűz...

A budapesti utcanevek gyakran változtak az aktuális politikai rendszerek függvényében.
A térképeket mindig újra kellett nyomtatni, és az embereknek meg kellett tanulniuk az új neveket.
Ha egy utcanév megváltozik, a régi utcanévtáblát (törvény szerint) legalább két évig meg kell hagyni, piros színnel áthúzva.
Ha egy utcát egy személyről neveznek el,...