Blog

A magyar történelemben van néhány név, akiket érdemes tudni - főleg budapesti turistaként, hiszen gyakran találkozunk a városban történelmi nevekkel. Az egyik ilyen Széchenyi István, akinek a nevét több attrakció is viseli: széchenyi fürdő, Szécheni Lánchíd, Széchenyi tér, Széchenyi könyvtár...

Egy klasszikus budapesti városnézés a kamaszokkal igazán kihívás az idegenvezető számára, a 21. században. A kamaszok inkább vágynak élményekre, szépségre és kapcsolódásra, ,mint történelmi adatokra és dátumokra. Az idegenvezetőknek Budapesten is kihívást okoz, hogy az iskolai csoportokkal hogyan érdemes programot csinálni, hiszen az alapvető...

Budapest címere egy vörös pajzs, melyet balról egy arany oroszlán, jobbról egy griff madár védelmez. a pajzs tetején a Szent Koronát látjuk, ami Magyarország legfontosabb szimbóluma. A pajzs közepén az ezüst szalag a Dunát jelképezi, mely nemcsak Budapest, de Magyarország nagnagyobb és legfontosabb folyója is. A felső részben az egytornyú vár Pest,...

Merre érdemes Budapesten kívül kirándulni, ha zöld területre vágyunk? Budapesttől 20-30 percnyi autózással már szép zöld területeket érhetünk el. Egy jó pár olyan terület van, ahol egy kis friss levegő, zöld fák és akár tó látványa is segíthet a kikapcsolódásban. Mutatunk néhány ötletet!

Budapest csodálatos tavasszal: nagyon sok virágzó fa, napsütés és mosolygós emberek az utcán. Érdemes nagy sétákat tenni, beszívni az illatokat és tejes kávét inni a Parlament közelében.

Ha először jársz Budapesten, bizonyára egy csomó kérdés felmerül benned és ezekre nagyon fárasztó az interneten keresztül válaszokat találni. Ezért hoztam létre a turistáimnak az "I LOVE BUDAPEST" információs csomagot, ami egy komplett tudás-csomag!

A néphit szerint ilyenkor a halottak lelkei megnyugszanak, békére lelnek, és enyhül a szenvedésük. Sok helyen úgy tartották, hogy a két ünnep közötti éjszakán a halottak misét mondanak a templomban, és a harangok hangjától kísérve hazalátogatnak.

Budapest tökéletes helyszín, ha Ön motivációs, ösztönző utakat tervez vagy csapatépítőt üzleti partnereinek vagy alkalmazottainak! Itt nem csak a "klasszikus" városnézés és fantasztikus hangulat várja a csapatot, hanem prémium programok, szórakozási lehetőség, borkostolás és VIP vendéglátás!