Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Örömmel jelentjük be, hogy mostantól a Magyar Nemzeti Táncegyüttes hivatalos együttműködő partnerünk! Programjaikat szívből ajánljuk, melyek foglalhatók a honlapjukon keresztül ide kattintva.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes neve pontosan kifejezi a társulat hazai, európai és tengerentúli küldetését, a Kárpát-medencei magyar néptánc kincs megismertetéséért és népszerűsítéséért végzett felelősségteljes és professzionális munkáját. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ahogy neve is tükrözi, nemzeti örökségünk és hagyományunk kincseinek elhivatott őrzője és továbbadója.

.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország egyik legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese több, mint húsz párral. "Anyanyelve" a Kárpát-medence néptánc kincse, amelyből a nagy formátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Az együttes táncelőadásai Budapesten, vidéken, a Kárpát-medence magyar lakta területein rendszeresen láthatók. A táncegyüttest a világ különböző országaiba is sokat hívják

.
.