Zwack Unicum múzeumlátogatás

2023.09.26

A Zwack Unicum keserű likőr több mint negyven hazai és külföldi gyógynövény és fűszer kivonatából és párlatából készül. Az italt először Dr. Zwack, a Zwack család egyik őse állította elő 1790-ben Habsburg József császár gyógymódjaként. A császár 1790-ben, miután megkóstolta az orvosságot, azt mondta: "Das ist ein Unikum!". Így adta a nevét a gyógynövényes italnak, amely később jellegzetes gömb alakú üvegekbe palackozott likőrré vált.


Az Unikum magyar specialitás, Magyarország nemzeti italaként ismert. A recept családi titok, amely szerint az Unikumot hat hónapig tölgyfahordóban érlelik a Soroksári úti gyár pincéjében. 2012-ben dobtuk piacra az Unicum Szilvát, a világ első tölgyfahordóban érlelt gyümölcs alapú keserű likőrjét. Az Unicum Szilva az Unicummal azonos receptúra alapján készül, bár egyedi ízét és bársonyos textúráját a szilvaalapban történő érlelésnek köszönheti, miközben megtartja az Unicum erős karakterét.


2017-ben cégünk bevezette az Unicum Riservát a szuperprémium Unicum termékcsaládba. A termék alapját képező Unicum a budapesti Pray Street Soroksári pincerendszer legnagyobb és legrégebbi, több mint 80 éves hordóiban érlelődik.


Tudjon meg többet az Unicumról a múzeumban egy vezetett túra keretében, majd vásárolja meg a legjobb termékeket kedvezményesen.


budapestmylove@gmail.com