Mit imádok az idegenvezető szakmámban?

2023.06.21

Immár 15 éve vagyok idegenvezető és ez alkalomból összegyűjtöttem, hogy mit szeretek a szakmámban mint budapesti idegenvezető!

1. Imádom a turistákat! Mindannyian mások, más személyiséggel, más típusú kíváncsisággal, más háttérrel, más humorral. Minden reggel izgatottan várom, hogy kivel találkozom aznap. És minden nap tölt a szeretet, amit kapok!

2. Szeretem képviselni Budapestet! Sok turistának az idegenvezető az egyetlen magyar, akit közelről megismer. Tehát komolyan veszem a szakmám, hiszen egy várost / országot képviselek, és nagyon nagyon büszke vagyok erre!

3. Szeretem megosztani a történelmünk és kultúránk szépségeit és érdekességeket a városról. Szeretem látni, ahogy a turisták számára értékekkel és színekkel töltődik meg a város, a hallott információk alapján!

4. Szeretem a csillogó szemeket, mikor először tárul a csoport szeme elé a gyönyörű Budapest-panoráma, és hiába láttam már többezer alkalommal idegenvezetőként, számomra is ugyanolyan gyönyörű.

5. Szeretem az elégedettség érzést a Budapest városnézés program végén, hogy minden fontos információt átadtam, szebbé tettem valaki programját, és hogy a megint új és csodálatos embereket ismertem meg.

6. Szeretem, hogy fizikailag és szellemileg is elfáradok a munkában, hiszen egy Budapest séta túra akár 4-8 órás is lehet!

7. Szeretem azokat a kérdéseket is, amikre nem tudok azonnal válaszolni, hiszen ilyenkor nekem is meg kell keresnem az információt és ezzel én is tanulok.

8. Szeretem, amikor a turistáim még évekkel később is felhívnak, vagy üzenetet küldenek karácsonykor, és ezzel jelzik, hogy valami különlegeset adtam számukra.

9. Szeretem, hogy minden csoport sokkal többet ad a napi díjamnál! Mosolyt, nevetést, energiát, de kaptam már regionális ajándékot, és énekeltek nekem kórusok... Tegnap például percekig bőgtem, olyan gyönyörű acapella előadást kaptam a sétánk végén a csoporttól...

10. Imádom a munkám. Szeretem, amit adok. Szeretem azokat, akiknek adom. És szeretem, amit képviselek.

Köszönöm, hogy vagytok és remélem, hogy nagyon sokáig dolgozhatok még idegenvezetőként Budapesten!

Városnézés megrendelése: budapestmylove@gmail.com