Így nyaralj kicsi gyerekekkel a Balatonnál

2023.02.15

1. Kezdjük az időjárással! Magyarországon nyáron 25-35 fok van, erős a nap sugárzás. Erős fényvédő krém, napernyő, strand-sátor és kis kalap mindenképp kell a pici gyereknek. A strandokon általában vannak fák, amik árnyékot adnak. Azonban 1-1 gyors zivatar is gyakran van nyáron a BAlatonnál! Így a kis esőkabát és gumicsizma is kerüljön a csomagba.

2. Mindennek a kulcsa a szállás. Pici gyerekkel a parthoz közel érdemes szállást foglalni. Vannak szállodák közvetlenül a parton. Így kényelmesen felszaladhatsz a kicsi gyerekkel, ha álmos, vagy meg akarod szoptatni, vagy valamire szükséged van.

3. Mindenképp a Balaton DÉLI partján nyaralj a kicsi gyerekkel! Itt sekélyebb a víz, akár le is ülhet pancsolni a homokos parton. Az Északi parton mélyebb a víz, nem mindenhol vannak "babás" strandok kialakítva.

4. Hozz sok homokozó játékot, mert rengeteg a homokos part és játszótér! Bár ha elfelejted, olcsón kapsz is a strandon vagy boltban. Hozz még kicsi motort vagy biciklit, mert sok helyen van sétáló utca (Autó nélkül) ahol lesz lehetősége játszani ezekkel.

5. Ha nem hozol etető széket, nem baj, mert a legtöbb szállodának és étteremnek van. A szállodát meg kell kérdezni, de sok helyen kiságy is van van. Pelenkát, tápszert is kapsz bármelyik boltban!

6. Kifejezetten családoknak ajánlom ezeket a helyeket:

Lelle, Földvár, Almádi, Máriafürdő, Zamárdi.

Ha már Magyarországon vagy, mindenképp nézd meg a fővárost, Budapestet!

Ha idegenvezetőre van szükséged, hívj vagy írj: 0036 20 235 9758 / budapestmylove@gmail.com