Ha nagy csoportot szervezel Budapestre, ezekre figyelj!

2023.07.13

Nagy csoporttal való városnézés esetén (ha te vagy a szervező) érdemes átgondolni, hogy van egy pár dolog, amire figyelni kell.

1. Mindenképp professzionális csoport kísérő kell. Hiszen az idegenvezetőnek nem lesz ideje a csoport tagjait megszámolni, a városnézésen kívüli dolgokat egyeztetni (természetesen segít, ha kell). A fiatal animátorok vagy a kísérő nélküli csoportok problémákba ütközhetnek.

2. Érdemes előre egyeztetni, hogy a városnézés során gyalog vagy városi tömegközlekedéssel vagy nagy busszal megyünk. Ezt fontos tudnia az idegenvezetőnek, hiszen teljesen más időbeosztás és program lesz busszal, mint gyalog.

3. Fontos tudni, hogy a nagy busszal való városnézés sokkal kényelmesebb a turistáknak. Ha viszont pihennie kell a sofőrnek, akkor napijegyet kell venni a csoportnak a közlekedésre. A csak gyalogos városnézés megoldható, de a turistának élvezhetetlen a kánikulában való gyaloglás.

4. Jelezze előre, hogy van-e foglalt étkezése a csoportnak. Ha nincs, akkor az idegenvezető aznap már nem tud 50 főre asztalokat intézni. Ez esetben legalább 1 óra szabadidőt kell adni a csoportnak, hogy nyugodtan ebédeljen.

5. Érdemes előre egyeztetni, hogy hova akar belépni a csoport (jeggyel, pl. parlament, bazilika...), és előre megvenni a jegyet! Sokszor nem probléma, ha a helyszínen találjuk ki, hogy mégis szeretnénk bemenni, de néha problémát okozhat.

Kérem, keressen bizalommal, ha nagy csoporttal érkeznek! Lengyel, angol, spanyol, német, török nyelvű idegenvezetőt is tudunk adni a csoportnak.

budapestmylove@gmail.com