12 érdekes tény a Hungaroringről

2023.01.23

1. Bernie Eccleston, a Forma 1 "atyja", már a nyolcvanas években szerette volna, hogy Közép-Európa területén - Magyarországon - legyen egy pálya, mert akkoriban politikailag és gazdaságilag ott volt a legjobb a helyzet, és mi voltunk a legközelebb Nyugat-Európához.

2) Először úgy gondolták, hogy a legideálisabb hely a Városliget lenne, de a város önkormányzata nem engedte, mert ott rengeteg régi, műemlék épület van a területen, és már a 19. század óta állatkert működik. Egy anekdota szerint Ecclestone megígérte, hogy minden évben hajlandó új elefántot venni nekünk az állatkertbe, hogyha az állatok nem élnék túl a zajt. :) Természetesen a város vezetése nemet mondott.

3. Az F1-es vezetők és pilóták ekkor a Mogyoródi hegységben kirándultak, és akkor látták meg első alkalommal a völgyben a gyönyörű kilátást, azonnal beleszerettek. Tudták, hogy ideális hely lenne egy pálya számára.

4. A lelátók a hegy oldalán vannak, így ez az egyetlen olyan pálya, ahol bárhol is ülsz, legalább a pálya 25%-át láthatod.

5. Szeptemberben kezdték el építeni a pályát 1985-ben, és már 1986 augusztusában megtörtént az első verseny. A MONZA-i pályát építették a leggyorsabban, és a HUNGARORING volt a második leggyorsabb megépített pálya.

6. A HUNGARORING egy olyan pálya, ahol rengeteg kanyar van, és ahol minden a versenyző ügyességén és tehetségén múlik, nem pedig az autón! Ezért történtek itt az első lényeges sikerek, melyek megmutatták a nagy tehetségeket.

- Daemon Hill (1993 / kedvenc pályája)

- Fernando Alonso (2004)

- Button (2006)

- és Robert Kubica, aki 2006-ban indult itt először a BMW-vel, iután kirúgták Willeneuve-t...

7. Kubica akkor a 8. helyen állt, és csak emiatt nem kapott pontot, mert M. Schumacher ragaszkodott hozzá, hogy nézzék át Kubica autóját, apró szabálytalanságokat keresve. Az első versenyen való pontszerző hely hatalmas sikernek számít és tehetségre utal.

8. A pálya több díjat is nyert, pl. "Legjobb szervezés" és "Legjobb TV közvetítés" (akkor még az országos TV működött a pályán, ma már az LG) Amikor 1990-ben Nigel Mensel kerékanyája rosszul rögzült, és leesett, a betonon ugrálva: csak a magyar operatőr vette észre, és filmje elnyerte a "Legjobb F1-ben forgatott film" díját abban az évben.....

9. 2009-ben P. Massa itt szenvedett egy olyan nagy balesetet. Barichello autójáról leesett egy rugó, ami eltalálta Massa szemét, és majdnem végleg elvesztette a látását... A budapesti Honvéd kórházban kezelték, sikeresen.

10. Pár éve új leltókat építettek és újra aszfaltozták a pályát. A kormányközeli magyar cég 20 MRD forintos ajánlatot adott, azonban politikai okok miatt végül nem ők, hanem a Swietelsky cég 4 MRD forintért vállalta a betonozást.

11. A Hungaroringen többször is teljes teltházzal zajlottak a versenyek. A 2023-as nagydíjra most (2022. november) már majdnem minden jegy elkelt, így újabb lelátók építésén dolgoznak.

12. A magyar pálya vezetői és a F1 vezetői hosszú, 2037-ig tartó szerződést kötöttek.

Több információt szeretnél a Hungaroringről? Vagy szeretnél idelátogatásodkor egy Budapest városnézést is? Írj! budapestmylove@gmail.com